Sorggrupper

Når børn for første gang oplever et dødsfald, dukker der mange spørgsmål og tanker op.
Se siden Tal med børn om døden.

 

Sorggrupperne ved Nyborg Kirke
Korsbrødregade 2
5800 Nyborg

Kontakt:
Sognepræst Mette Grymer, mail mtg@km.dk eller tlf. 6536 1412.

 

Nyborg Kirke tilbyder sorggrupper for folk, der har mistet en nærtstående, og som søger fællesskab med andre i lignende situation. Sorggrupperne ved kirken er blandede, således at der kan søges optagelse, uanset om det er en ægtefælle, forælder, ven, søster, bror eller et barn, du har mistet.

Grupperne mødes en gang hver tredje uge ca., og næste dato fastsættes på møderne, så husk kalender.
Det er gratis at deltage, og der serveres kaffe, te m.m.

I sorggrupperne er alle underlagt tavshedspligt. Gruppen er et fristed, hvor man kan være med alt det, der fylder, og hvor ingen synes, man ”bare skal komme videre med sit liv”. Vi oplever, at det at have et fristed og høre om andres erfaringer giver mod til at være i den eksistentielle krise. Det er ledernes ansvar at sørge for, at deltagere i gruppen føler sig trygge, og at alle kan komme til orde.

Sorggrupperne ledes af sognepræsterne Mette Grymer, Nyborg, og Louise Schousboe, Aunslev, samt kirke- og kulturmedarbejder Stine Frederiksen.

Grupperne optager løbende nye medlemmer, så tag kontakt, hvis det er noget for dig eller nogen, du har kendskab til. Inden man bliver optaget i en gruppe, har vi en forsamtale, hvor vi fortæller om, hvordan vi arbejder i gruppen. Kontakt: Mette Grymer; 6536 1412.

I sorggruppen melder man sig ikke til et forløb på et fastlagt antal gange, men er med i den udstrækning, man har behov.

Folkekirken tilbyder desuden sjælesorg online via Sjælesorg på nettet - klik her for mere information:

Billede med link til sjælesorg på nettet