nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

 

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk via link nedenfor ved den enkelte koncert eller hos VisitNyborg - Nyborg Turistbureau, Torvet.

AFLYST! Den glemte musik

Tirsdag den 5. maj 2020 kl. 20

Engelske oversete perler fra midten af det 20. årh.

Worm AgerboMusikere:
Karina Agerbo, blokfløjter

Ole Worm, klaver

Musik af bl.a.:
Gordon Jacob, Lennox Berkeley, Benjamin Britten, Herbert Murrill, Arnold Cooke og Edmund Rubbra.

Duoen Karina Agerbo og Ole Worm har sammensat et program af musikalske perler fra midten af det 20. århundrede. Det er engelsk musik, der blev uropført i Wigmore Hall i London gennem en periode på 50 år og som siden har været både overset og undervurderet.

Igennem en periode på 50 år bestilte og uropførte blokfløjteentusiasten Carl Dolmetsch en række værker for det genopdagede instrument blokfløjte i samspil med primært cembalo og klaver. Blokfløjten havde været så godt som uddød i mere end hundrede år indtil starten af 1900-tallet. Interessen for at skabe ny musik for instrumentet ud over barokmusikken var stor og piblede frem ikke kun i England, men også i Tyskland og Holland. Første koncert i Wigmore Hall med Dolmetsch og hans livslange samarbejdspartner pianisten Joseph Saxby fandt sted i 1939, og koncertserien fortsatte indtil Dolmetschs død i 1989.

Her i det 21. århundrede genoptages nogle af værkerne af Ole Worm, klaver, og Karina Agerbo, blokfløjte. Musikken er ukendt, ja næsten glemt, men berigende og fantastisk givende. Det er en klangverden, der er blevet negligeret til fordel for eksperimenterende og avantgardistisk musik med alternative spilleteknikker, så den nærmest fremstod gammeldags. Men her i nutiden finder vi plads til det hele og har måske også i dag været ude i de yderste afkroge, så vi tør se tilbage og genopdage, hvad vi et øjeblik havde glemt fandtes.

Pianist Ole Worm er uddannet på det Kgl. Danske Musikkonservatorium og arbejder som underviser, akkompagnatør, klaversolist og korleder. Karina Agerbo er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium, spiller i ensemblerne Sirena og Gióia og er organist i Klostermarkskirken i Ringsted.

Entré: 50 kr.

Brahms for klaver og strygere

Tirsdag den 26. maj 2020 kl. 20          Billetter i forsalg kan købes her...

Johannes Brahms: Klaverkvartet nr. 1 i g-mol, opus 25

Most m.fl.Musikere:
Line Most, violin
Gunnar Lychou, bratsch
Birgitte Øland, cello
Magnus Wenzel Most, klaver

Kom og oplev klassisk kammermusik med masser af dramatik, lidenskab og nerve!

Pianist Magnus Wenzel Most sætter tre strygere fra DR Symfoniorkestret stævne i Brahms smukke og fyrige 1. klaverkvartet.

Strygerne Line Most, Gunnar Lychou og Birgitte Øland spiller alle til daglig i DR Symfoniorkestret.

Pianisten Magnus Wenzel Most, søn af Line Most, er opvokset i Nyborg og har desuden sunget i højmessekoret ved Nyborg Vor Frue Kirke. Han dimitterede december 2016 som kandidat fra Musikakademiet i Krakow hos professor Miroslaw Herbowski med udmærkelse og højeste karakter. Har siden afsluttet post-graduate studier på akademiet, igen hos professor Miroslaw Herbowski. Magnus er en alsidig og eftertragtet kammermusiker og har modtaget flere stipendier og legater.

Entré: 50 kr.

Ekkoer fra middelalderens Europa

 

Søndag den 5. juli 2020 kl. 15

Clara Guldberg Ravn, blokfløjter, og Johannes Geworkian Hellman, drejelire

Clara Guldberg Ravn Johannes Geworkian HellmanClara Guldberg Ravn og Johannes Geworkian Hellman fremfører sammen programmet "Ekkoer fra middelalderens Europa". Programmet består, som titlen antyder, af musik fra middelalderen, som duoen frit har arrangeret med inspiration fra de følgende århundreders musik.

Efter duoens tiljublede premierekoncert på Stockholm Early Music Festival 2016, har de givet koncerter rundt omkring i Sverige og Danmark.

Johannes Geworkian Hellman er uddannet fra Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og Sibelius Akademiet i Helsinki og har desuden uddannet sig i Frankrig og Østrig. Han turnerer nu i hele Europa med blandt andre sin gruppe, Symbio.

Clara Guldberg Ravn tog sin diplomeksamen fra Kungl. Musikhögskolan i Stockholm i 2018 efter studier hos professor Dan Laurin, men er også uddannet fra Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon hos professor Pierre Hamon og Rolf Lislevand.

Begge har de modtaget stipendier, projektbidrag og vundet konkurrencer i Europa. Senest vandt de sammen konkurrencen EAR-ly 2018 for tidlig musik-instrumentalister og sangere fra de nordiske og baltiske lande.

Få en lille forsmag på musikken. Lyt her.

Fri entré.

Forførende jazz i Korsbrødregården

Onsdag den 22. juli 2020 kl. 20          Fri entré - Mulighed for at købe drikkelse.

Paolo Russo Trio

Paolo RussoPaolo Russo - bandoneón og klaver
Thommy Andersson - kontrabas
Marcello Di Leonardo - trommer

Ved aftenens koncert præsenterer italienske Paolo Russo det seneste album med sin jazztrio, hvor han akkompagneres af sin landsmand Marcello Di Leonardo på trommer og den svenske kontrabassist Thommy Andersson.

Albummets titel er ”Overland”, og det er udgivet af det amerikanske pladeselskab, Odradek Records. Alle kompositioner og arrangementer er Paolo Russos, hvis musikalske DNA er præget af hans opvækst i Italien, årene i Danmark og de mange rejser rundt i verden - ikke mindst til Sydamerika og især Argentina. Albummet er en medrivende musikalsk rejse, som bevæger sig fra klare nordiske stemninger til rige middelhavsaromaer og synkoperede sydamerikanske rytmer. En atmosfære, som gennemsyres af stemninger fra det drømmende og melankolske til det pirrende og engagerende. "Overland" er Paolos 14. udgivelse i eget navn.

Gå ikke glip at denne eksklusive mulighed for at blive forført og vist rundt i Paolo Russos musikalske univers. Et univers, hvor Paolo i legende og farverig interaktion med de andre musikere - og med overskud og fantasi på både klaver og bandoneon - skaber en overflod af bevægelse og liv i den musikalske fortælling, som er så kendetegnende for Paolo Russos æstetik.

Bandoneónen er en særlig argentinsk variant af harmonikaen og har især været et af hovedinstrumenterne inden for tangoen. Dens toner dannes med blæsebælg som sine slægtninge, men den ligger anderledes i tonelejet. Instrumentet har en fantastisk inciterende og smægtende tone - ligesom tangoen!

Om Paolo Russo
Paolo Russo blev født i Pescara, Italien i 1969. Han startede sine musikstudier hos cembalisten Chiara Tiboni og dimitterede fra ”Conservatorio L. D’Annunzio” i Pescara i 1993 (lærer: Rachele Marchegiani). Efterfølgende studerede han i New York hos Richie Beirach i 1995, inden han flyttede til København i 1996, hvor han studerede på Det Rytmiske Musikkonservatorium, som han dimitterede fra i 2002. I 2001 begyndte han at spille bandoneon og opdagede en ny udtryksform, hvorpå han kunne udforske, udvikle og formidle sin musik. Han blev taget under vingerne af en af verdens bedste bandoneónspillere, Néstor Marconi, som han løbende studerede hos fra 2004-2013. Bandoneón anses som værende et af de sværeste instrumenter at spille, og det siges, at det er et livslangt forløb at lære at mestre dette særlige instrument. Paolo Russo er en etableret musiker, som samarbejder med nogle af de mest anerkendte musikere i DK og udlandet med koncerter over hele Europa, Argentina, Uruguay, Brasilien, Japan, Færøerne, Thailand, Tanzania, Mozambique, Algeriet, Rusland, USA, Grønland og Cuba.

Koncerten finder sted udendørs i gården, hvis vejret arter sig fra den lune og sommerlige side! Men husk varmt tøj! Ved dårligt vejr rykkes der indendørs.

Indgang til gården er til højre for kirken: Korsbrødregade 2 - eller Adelgade 1 gennem porten.