nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk via link nedenfor ved den enkelte koncert eller hos VisitNyborg - Nyborg Turistbureau, Torvet.

Russisk verdensklassetrio

Tirsdag den 2. november 2021 kl. 20.00

Forsalg af billetter her...

Entré 100 kr.

Brahms Trio Moskva

Brahms TrioNikolaj Satjenko, violin
Kirill Rodin, cello
Natalia Rubinstein, klaver

Program:

Anton Arenskij (1861-1906): Klavertrio i d-mol, opus 32
Nikolaj Lopatnikoff (1903-1976): Klavertrio i a-mol, opus 23

Paul Juon (1872-1940): Klavertrio i a-mol, opus 17
Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975): Klavertrio i e-mol, opus 67

Foto: Emil Matveev

To gange i det seneste års tid har klavertrioen Brahms Trio Moskva været "Ugens album" på DR P2 med deres fremragende fortolkninger af den store russiske musik. Og det er ikke uden grund, for Brahms Trio Moskva har verdensformat! Klavertrioen har en gang tidligere givet koncert i Nyborg Vor Frue Kirke - for et begejstret publikum. Klavertrioen har som en mission at lade den russiske musik, som i disse år er mindre kendt, nå ud til et større publikum - foruden naturligvis også de mere kendte, store russiske komponister.

Om Brahms-trioen sagde dirigenten Rudolf Barshai:

”Brahms-trioens spil udmærker sig ved finhed og udtryksfuldhed i selv den mindste detalje samt ved sin klare helhedsopfattelse og musikernes magtfulde personlige energi.”

Brahms-trioen blev grundlagt af Natalia Rubinstein i 1993. Som vinder af den 13. Internationale kammermusikkonkurrence i Trapani i Italien og den 1. Internationale Joseph Joachim-Kammermusikkonkurrence i Weimar i Tyskland (1996) har den med stor succes optrådt i den store sal på Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva, den store sal i Warszawa Filharmonien, Stadtcasino Basel, Brucknerhaus Linz, i Lisinsky-koncertsalen i Zagreb samt Seoul Art Centre. Trioen har desuden spillet koncerter i Moskva, St. Petersborg, Bruxelles, Wien, Rom, Paris, Istanbul, Melbourne, Hong Kong samt mange andre steder.

Brahms-trioens musikere er professorer på Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva og modtagere af Prisen for ekstraordinære bidrag til kulturens udvikling i Rusland såvel som æresbetegnelsen ”Æreskunstner af den Russiske Føderation”.

Nyrenoveret orgel og "gamle" organister

Tirsdag den 23. november 2021 kl. 20.00

Fri entré.

Orgelkoncert

Gitte Berggreen & Claus Tolstrup

Hovedorgel3. præsentationskoncert af Nyborg Vor Frue Kirkes nyrenoverede og udbyggede hovedorgel med kirkens egne "gode, gamle" organister.

 

 

Organisterne

Bachs Juleoratorium

J.S. Bach

Mandag den 13. december 2021 kl. 20.00

Forsalg af billetter her...

Entré: 150 kr.

J.S. Bach:
Juleoratoriet (del I – III, BWV 248)

Københavns Bachkor og "Originalerne"

4 solister

Dirigent: Jan Scheerer

Giv dig selv en pause fra juletravlhedens mange gøremål og lyt på en decembermandag til beretningen om Jesu fødsel i Johann Sebastians Bachs smukke Juleoratorium til tekster fra bl.a. Lukasevangeliet og af Martin Luther.

"Originalerne" er et orkester, som spiller på historiske instrumenter. Originalerne.org blev dannet af cellisten Kjeld Lybecker Steffensen og cembalisten Leif Meyer i 2011. Musikerne i Originalerne.org spiller på instrumenter (eller kopier heraf) fra 1600- og 1700-tallet og har specialiseret sig i den tids opførelsespraksis. Det betyder, at man prøver at komme så tæt som muligt på det udtryk, som komponisterne lagde i musikken. Her gør originalinstrumenterne virkelig en forskel!