nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der kan være forsalg til nogle af koncerterne via link her på Nyborg Kirkes hjemmeside.

Norden i Nyborg - nordisk kormusik

Lørdag den 1. oktober 2022 kl. 16.00 i Nyborg Vor Frue Kirke

Northern Lights

Northern LightsGruppen Northern Lights består til lørdagens koncert af unge, professionelle sangere fra Norge, Sverige og Danmark – og til koncerten kan du opleve noget af den smukkeste kormusik fra Norden.

På programmet er kompositioner af blandt andre norske Odd Johan Overøye, svenske Mårten Jansson, finske Toivo Kuula - og estiske Cyrillus Kreek.

Korets mål er at give publikum koncertoplevelser af høj kvalitet og styrke båndene mellem de nordiske lande.

Medvirkende: Charlotte Haugaard, Sara Hjort, Charlotte Rose Lauridsen, Mette Bjærang Pedersen, Jakob Buverud, Kolya Ashkenazy, Didrik Wisén og Mikkel Tuxen.

Northern Lights er støttet af Dansk Korforbund.

Fri entré.

Ny musik: John Frandsen-koncert

John FrandsenTirsdag den 11. oktober 2022 kl. 20.00 i Nyborg Vor Frue Kirke

John Frandsen og søn - kontratenor Morten Grove Frandsen

Ny musik ved organist og komponist John Frandsen og med kontratenor Morten Grove Frandsen. Repertoiret vil være værker af John Frandsen selv for både orgel og sang.

Fotograf: Marie Louise Munkegaard

John Frandsen kom for alvor på alles læber i forbindelse med uropførelsen af sit store Requiem i 2013, et værk, som blev tilegnet ofrene for massakren på Utøya i 2011. I Requiem indgår blandt andet tekster af digteren Simon Grotrian. John Frandsen har komponeret såvel originalmelodier som korsatser til Simon Grotrians salmer, og ved koncerten synger Morten Grove Frandsen et udvalg af Simon Grotrian-salmerne. Desuden spiller John Frandsen sin nye orgelsymfoni i fire satser fra 2021.

Det tidligere annoncerede program med John Frandsens store værk Requiem for orgel og kor er desværre blevet aflyst pga. sygdom, men med denne Frandsen-koncert bliver vi ikke helt snydt alligevel. Morten Grove Frandsen, som er søn af John Frandsen, er en anerkendt kontratenor, der blandt flere priser har modtaget Sonningfondens talentpris og Reumert Talentprisen i 2016 og været solist ved Det Kongelige Teater i flere forestillinger med meget mere.

Entré: 50 kr. Billetsalg ved døren, kontant eller MobilePay.

Julekoncert

Onsdag den 14. december 2022 kl. 20.00 i Nyborg Vor Frue Kirke

Erik Sørensen Trio med Louise Hviid

Erik Sørensen TrioLouise HviidJazzet jul med gamle kendinge fra det fynske jazzlandskab:

Erik Sørensen - klarinet og saxofoner,
Morten Nordal - guitar,
Jens Holgersen - kontrabas,
samt Louise Hviid - vokal.

Entré: 50 kr.