nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

Nyborg Kulturnat

Nyborg Kulturnat 2019

Fredag den 24. maj 2019 kl. 22.00 i Nyborg Vor Frue Kirke

Aftensang med operasanger Jesper Buhl

Vi synger årstidens sange, salmer og aftensange fra den danske sangskat. En hyldest til den danske sommer, når den er bedst - med fuglesang, grønne bøgetræer og lange, lyse nætter.

Programmet byder også på musikalske overraskelser undervejs.

Ved flyglet sidder Nyborg Vor Frue Kirkes organist Gitte Berggreen.

Fri entré.

Det samlede kulturnatprogram for Nyborg Vor Frue Kirke og Korsbrødregården er under udarbejdelse.

Onsdag den 29.maj 2019 kl. 20         Forsalg af billetter...

DUVE - Det Unge VokalEnsemble

Dirigent: Poul Emborg

Liflig og sommerlig kormusik - heriblandt musik af Benjamin Britten.

Det Unge VokalEnsemble (DUVE) fra København er et markant fællesskab af unge, dygtige sangere, der brænder for at frembringe vokalmusik på et højt kunstnerisk niveau. Deres ambition er at skabe intenst musikalsk nærvær som fælles klangbund for stærke, betydningsfulde oplevelser, der vækker genklang hos såvel publikum som den enkelte sanger. De søger ind til kernen af klangen og den musikalske fortælling, og det oprigtige og vedkommende udtryk kan mærkes.

Ensemblet blev grundlagt i 2009 af Kristine og Jakob Vad og har siden da indtaget en stærk position i det københavnske musikliv. I 2011 overtog Poul Emborg den kunstneriske ledelse og førte ensemblet frem til dets nuværende form.

Entré: 100 kr.

Duve

Nyborg Slotskoncerter i Nyborg Kirke

Nyborg Vor Frue Kirke lægger rum til 2 af de klassiske sommerkoncerter, som Nyborg Slotskoncerter arrangerer i sommeren 2019, da der p.t. bygges om på Nyborg Slot.

Forsalg af billetter til disse koncerter sker billetten.dk , eller på Bureauet Nyborg, Torvet.

Billetter sælges på koncertdagen ved indgangen til kirken fra kl. 18.30 - mod kontant betaling eller Mobile Pay.

Entré til koncerterne med Nyborg Slotskoncerter som arrangør er 120 kr.

Slotskoncert

Søndag den 11. august 2019 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke          Køb billet

Nightingale String Quartet

Gunvor Sihm - Violin
Josefine Dalsgaard - Violin
Marie Louise Broholt Jensen - Bratsch
Louisa Schwab - Cello

Entré: 120 kr.

Slotskoncert

Søndag den 18. august 2019 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke          Køb billet

Morten Kargaard Septet

Musikere fra den klassiske og rytmiske scene i nyskabende samarbejde

Mette Termansen - Obo
Maj Berit Guassora - Trompet
Karen Johanne Pedersen - Violin
Jakup Lutzen - Bratsch
Samira Dayyani - Cello
Lars Johnsen - Bas
Morten Kargaard - Guitar

Entré: 120 kr.

Norden i Nyborg - 2 koncerter

Vokalensemblet Musica Fictas 2. koncert som husensemble i Nyborg Vor Frue Kirke i 2019:

Torsdag den 5. september 2019 kl. 20 i Nyborg Vor Frue Kirke

Musica Ficta og Bo Holten

Musica FictaWeyse og Ingemann

Morgen- og aftensange

Efterhånden er det blevet sådan her i landet, at folk tror, at alle de gode, gamle danske sange er skrevet af Carl Nielsen. Og det er da også til en vis del rigtigt. Men mange af de melodier, som de fleste danskere kender, og dem som måske ligger hjertet nærmest, "Altid frejdig", "Velkommen igen, Guds engle små", "Lysets engel går med glans", "Morgenstund har guld i mund" og ikke mindst "Den signede dag” er komponeret af Danmarks måske mest gudsbenådede melodiker, Weyse.

C.E.F. Weyse har som ingen anden her i landet formået at gøre det enkleste barnlige udtryk til folkeeje – sådan som H.C. Andersen gjorde det på det litterære område.

Musica Ficta opfører alle sangene fra Weyse og Ingemanns berømte udgivelse med morgen- og aftensange, og Bo Holten læser op af brevvekslingen mellem de to hovedpersoner.

Entré: 100 kr.

Fredag den 6. september 2019 kl. 16.30 i Munkekælderen i Korsbrødregården

Cafékoncert

Simon CarlanderSimon Carlander - finsk guitarist

Et underholdende og muntert program med svensk, finsk og spansk guitarmusik.

Program:

Robert de Visée: Suite i h-mol

Isaac Albéniz: Granada, serenata og Asturias, Leyenda
(fra Suite Española)

Heitor Villa-Lobos: Fra Douze Études: Etudes Nos. 1, 3, 4, 7, 8, 11

P.O. Johnson: Bellmaniana (Suite på melodier fra Fredmans Epistler og Sange)

Einojuhani Rautavaara: Serenades of the Unicorn

Simon Carlander (f. 1959 i Finland) begyndte guitarstudier på Helsingfors Konservatorium under Juan Antonio Muro med videre studier på Det Fynske Musikkonservatorium under Jan-Inge Wijk med afsluttende diplomeksamen. Efterfølgende private studier med Timothy Walker i London og José Tomas i Alicante. Han har deltaget ved masterclasses med Julian Bream, Oscar Ghiglia og Timo Korhonen. Udover koncerter med sologuitar har han været solist i Heitor Villa-Lobos´ guitarkoncert med Odense Symfoniorkester og som kammermusiker med Det Jyske Ensemble. Han har lavet optagelser i finske YLE og i Danmarks Radio. Simon Carlander spiller på en guitar bygget av José Ramirez III fra1976.

Fri éntré. Der er mulighed for at købe drikkelse.