nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

 

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos VisitNyborg - Nyborg Turistbureau, Torvet.

Musica Ficta og John Dowland

Onsdag den 30. oktober 2019 kl. 20          Billet kan købes ved døren eller her...

3. koncert med Vor Frue Kirkes husensemble i 2019: Musica Ficta og dirigent Bo Holten.
Gæstemusiker: Andreas Arend, lut

Entré: 100 kr.

Englænderen ved hoffet - Musik af John Dowland

Musica FictaFå musikpersonligheder fra renæssancen høster den samme berømmelse som den engelske lutenist John Dowland, og så havde han tilmed en tæt tilknytning til Christian 4.s hof i Danmark.

John Dowland (1563-1623) rejste Europa rundt som kendt og anerkendt lutvirtuos, og modtog store pengebeløb præcis som vor tids popstjerner. Således endte han også i København hos den kunstinteresserede Christian 4., som aldrig ville nøjes med det næstbedste, når det gjaldt moden inden for europæisk hof-underholdning.

Dowland opholdte sig ved det danske hof i omkring otte år, og selvom den melankolske englænder efter sigende kedede sig gevaldigt i det – i sammenligning med London – provinsielle København, producerede han meget musik, mens han var her. Særligt er han kendt for sine tre samlinger med sange ”Book of songs”, hvoraf de to sidste udgivelser må være komponeret i løbet af hans tid i Danmark. Sangene er skrevet for solostemme og lut, men Dowland arrangerede også selv alle sangene for firstemmig vokalgruppe i den madrigal-stil, som havde været højeste mode i hele Europa i slutningen af 1500-tallet.

I efteråret 2019 præsenterer Vokalensemblet Musica Ficta og Bo Holten en koncertrække kun med John Dowlands musik. Udgangspunktet er hans tre ”Book of songs”, som vi både opfører for solosang med lut og i ensemble, men vi vil også undersøge hans produktion af religiøs musik og give et samlet billede af den store komponist. Bo Holten vil indføre publikum i perioden og John Dowlands liv, særligt med henvisning til hans danske tilhørsforhold.

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum. Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musikken fra middelalder og renæssance, hvor komponisterne ikke skrev deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent, Bo Holten, er blandt verdens førende på dette felt.

Sangere:
Daniel Carlsson
Tobias Aabye Dam
Eva Wöllinger-Bengtsson
Lauritz Jakob Thomsen
Christine Nonbo Andersen
Josef Hamber
Rasmus Kure Thomsen
Ann-Christin Wesser Ingels

 

Julekoncert

Tirsdag den 10. december 2019 kl. 20          Billetter i forsalg kan købes her

Kaya Brüel - Nyborg Harmoniorkester - Nyborg Vor Frue Kirkes kor

Dirigenter: Jesper Rosenkilde og Claus Tolstrup

En festlig og underholdende julekoncert med den kendte danske sangerinde og Nyborgs egne korsangere og musikere.

Entré: 120 kr.

Dørene til kirken åbnes kl. 19.20. Evt. resterende billetter sælges ved døren fra kl. 19.30.

Dreamers' Circus - nytårskoncert

Onsdag den 15. januar 2020 kl. 20         Billetter i forsalg kan købes her...

Dreamers’ Circus - drømmende fornyere og alsidige spillemænd

Entré: 100 kr. Koncerten varer ca. 75 min.

Dørene åbnes kl. 19.30 for dem med forhåndskøbte billetter.
Resterende billetter sælges ved døren fra kl. 19.40.


I Nyborg Kirke er vi meget stolte over at kunne præsentere dette fantastisk musikalske folkemusikband:

Dreamers' Circus, foto: Kristoffer Juel PoulsenNikolaj Busk: flygel, harmonika, synths
Rune Tonsgaard Sørensen: violin, guitar, synths
Ale Carr: cittern, guitar, kanel, ukulele, træskoviolin, harmonium, synths

De tre musikere har forskellige musikalske baggrunde. Rune Tonsgaard Sørensen kommer fra den klassiske musik, Nikolaj Busk fra jazz og Ale Carr fra folkemusikken, men det, der samler dem, er deres kærlighed til folkemusikken.

 

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

En sen nattetime i 2009 mødtes Ale, Rune og Nikolaj til en intens jamsession på Nørrebro Spilletræf. Det var kærlighed ved første tone, og et nyt band var født. Siden da har de tre folkemusikere udfordret de gamle traditioner og givet den nordiske folkemusik "et nyt look", en ny lyd - det har gjort dem ombejlede og eftertragtede verden over.

Dreamers' Circus er et fantastisk band, der skal opleves live. Musikken trodser traditionelle genrebestemmelser og favner bredt. De tre spillemænd har gennem de sidste 10 år taget publikum og anmeldere med storm med deres særlige mix af fortolkninger af traditionel nordisk folkemusik og egne originale kompositioner i trioen Dreamers’ Circus.

Musikken er i frit fald, når Dreamers' Circus går på scenen. Med rødder i traditionsmusikken blander de nutidige kompositioner med filmiske stemningsbilleder og en sound inspireret af indiekunstnere som Bon Iver, Sufjan Stephens og Loney Dear.

Opmærksomheden er til at mærke. I årenes løb er det blandt andet blevet til adskillige priser ved Danish Music Awards, et Ridderkors og en stjernedryspris fra Kronprinseparret samt en voksende lytterskare, der trofast følger bandets konstant nytænkende musik.

Dreamers' Circus, foto: Caroline BittencourtMen det er ikke kun i Danmark, at Dreamers’ Circus hædres; også den japanske stjerneinstruktør Hayao Miyazaki har kastet sin kærlighed på bandet. Det resulterede blandt andet i en privatkoncert hos filmskaberen bag titler som “Min nabo Totoro” og “Chihiro og heksene”. Netop Miyazakis fascination af Dreamers' Circus er næppe nogen tilfældighed, for trioens musik indeholder både fortællinger om eventyr, mystik og drømmen om noget, der var engang, alt sammen fremført med en besnærende aktualitet og et helt enestående udtryk.

Foto: Caroline Bittencourt

I 2019 har Dreamers' Circus været på deres første første USA-turné, som gav stående applauser. Desuden har bandet fået en nominering til Carl Prisen 2019 i "Årets internationale succes". Og 2019 var også året, hvor bandet vendte tilbage til Tønder Festival.

 

"Autentisk folkemusik fra en anden planet."
- Peter Bastian

"Dreamers’ Circus gør for nordisk folkemusik, hvad Astor Piazzolla og tango nuevo gjorde for den
argentinske folkemusik."
- Kim Skotte, Politiken

"Det er den mest fabelagtige forestillingskraft og det mest dirrende nærvær, der er på spil, når
Dreamers’ Circus fornyer folkemusikken."
- Emil Eggert Scherrebeck, Information

 

Se - og hør - mere om Dreamers' Circus på deres officielle hjemmeside.