nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

Onsdag den 21. november 2018 kl. 20          Køb billet

Afiara String Quintet (Toronto)

Afiara String QuartetDen canadiske strygekvintet er egentlig en kvartet, men til dagens koncert er ensemblet blevet til en kvintet.

Afiara-strygekvartettens fire faste, unge musikere, som stammer fra hhv. Canada og USA, er aktuelt bosatte i Toronto, idet de er ”Fellowship Quartet” på The Royal Conservatory of Music, et af verdens absolut førende musikkonservatorier.

Kvartetten, der i dag består af Valeri Li og Timothy Kantor, violiner, Eric Wong, bratsch, og Adrian Fung, cello, har spillet i mange prestigefyldte koncerthuse verden over, herunder Carnegie Hall, Kennedy-centret, Alice Tully Hall på Lincoln Center, Library of Congress i Washington DC, i Wigmore Hall i London, Esterhazy-palæet i Østrig, Prinzregententheater i München og Muziekgebouw i Amsterdam.

Ud over adskillige andre priser vandt Afiara-kvartetten den prestigefyldte Szekely-pris for den bedste opførelse af et værk af Beethoven i Den internationale strygekvartetkonkurrence i Banff i 2010.

Den ekstra bratschist ved denne koncert er Laurence Schaufele.

Aftenens program:

W.A. Mozart: Strygekvintet i g-mol, KV 516
Carl Nielsen: Strygekvintet i G-dur, CNW 59
Johannes Brahms: Strygekvintet nr. 2 i G-dur, opus 111

Entré: 100 kr.

Julemarkedsarrangementer ved Nyborg Vor Frue Kirke den 1.-2. december og den 8.-9.december 2018

Lørdag den 1. december

Kl. 15-16 i Korsbrødregårdens munkekælder

Frk. Hansens Guitarduo

Anna Bettina Dalmark og Leif Enevig spiller julemusik for klassisk guitar i den middelalderlige kælder.

Der serveres gløgg og småkager.

Fri entré.

Søndag den 2. december

Kl. 10 i Nyborg Vor Frue Kirke

Højmesse, 1. søndag i advent

Ved sognepræst Christian von Tangen Sivertsen.

Kl. 14 i Nyborg Vor Frue Kirke

Børnegudstjeneste og juleværksted
Julens fortælling

Ved sognepræst Ida Korreborg.

Bagefter er der juleværksted i Korsbrødregården, hvor vi julehygger og pynter adventskranse. Der er julegodter og saftevand - samt kaffe til de voksne.
Tilmelding er ikke nødvendig.

Lørdag den 8. december

Kl. 11-11.25 i Nyborg Vor Frue Kirke

”Luk op for julen”
Advent for børn.

Ved sognepræst Marianne Aagaard Skovmand

Kl. 15-16 i Korsbrødregårdens munkekælder

Jule-syng-sammen

Hyggelig fællessang med kendte julesalmer og julesange under ledelse af organist Gitte Berggreen og kirkesanger Vibeke Tranberg.

Der serveres gløgg og småkager.

Fri entré.

Søndag den 9. december

Kl. 10 i Nyborg Vor Frue Kirke

Højmesse, 2. søndag i advent

Ved sognepræst Mette Grymer.

Kl. 16 i Nyborg Vor Frue Kirke

Lucia-gudstjeneste

Ved sognepræst provst Hans Bredmose Simonsen.

Luciaoptog med Nyborg Vor Frue Kirkes pigekor
og Nyborg Musikskoles børnekor.

Onsdag den 12. december 2018 kl. 19.30 i Korsbrødregården

Om Bachs Juleoratorium

Optaktsforedrag til julekoncerten med Bachs Juleoratorium den 15. december

Foredragsholder: Peter Thyssen (Sognepræst ved Holmens Kirke)

Peter Thyssen er en musikalsk teolog med speciale i J.S. Bachs musik og har bl.a. skrevet en håndbog om Bachs Juleoratorium.

Som optakt til opførelsen af Juleoratoriet med Odense Symfoniorkester i Nyborg Vor Frue Kirke lørdagen efter vil Peter Thyssen give en indføring i Bachs storslåede værk. Han vil fortælle om Bachs musikalske forkyndelse og om symbolikken i musikken.

Der er gratis adgang. Kaffe/te med kage koster 20 kr.

J.S. Bach

Lørdag den 15. december 2018 kl. 16          Køb billet

J.S. Bach:
Juleoratoriet (del I – III, BWV 248)

Odense Symfoniorkester

Solister:
Emma Sventelius, mezzo
Bradley Smith, tenor
Andreas Winther, bas

Filharmonisk Kor

Dirigent: Stephen Layton

Varighed: ca. 1 time 30 min.

Giv dig selv en pause fra juletravlhedens mange gøremål og lyt til beretningen om Jesu fødsel i Johann Sebastians Bachs smukke Juleoratorium til tekster fra bl.a. Lukasevangeliet og af Martin Luther. En af verdens førende kordirigenter, Stephen Layton, er på podiet foran Filharmonisk Kor, solisterne og Odense Symfoniorkester.

Forsalg af billetter til koncerten via visitnyborg.dk eller hos Bureauet, Torvet, Nyborg.

Dørene åbnes til kirken kl. 15.15. Resterende billetter kan købes ved døren fra kl. 15.30 på dagen.

Entré: 150 kr.

_________________________________________________________

Søndag den 16. december kl. 16 i Nyborg Vor Frue Kirke

De Ni Læsninger

Adventstidens traditionsrige og stemningsfulde musikgudstjeneste med bibellæsninger, der spænder fra skabelsen til Jesu fødsel, skiftende med fællessang og korsang.

Liturg: Sognepræst Mette Grymer..
Musik: Nyborg Kirkes Højmessekor under ledelse af organist Claus Tolstrup.