nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

Nordisk Høstfestival i Nyborg

3 koncerter i Nyborg Vor Frue Kirke

Til hver af de 3 koncerter i festivalugen er entréen på 50 kr.
Forsalg: visitnyborg.dk eller Bureauet Nyborg, Torvet. Der er link direkte til selve billetsalget ved hver af de tre koncerter.
Billetsalg i øvrigt ved døren ca. ½ time før koncertstart.

 

Tirsdag den 4. september 2018 kl. 20

Thure Lindhardt / Søren Gemmer: "Alting Har En Tid"          Køb billet

Alting har en tid

Oplæsningskoncert fra “Prædikerens Bog”.

I ALTING HAR EN TID undersøges Prædikerens Bog fra  Det Gamle Testamente som litteratur, som kunst. Teksten står alene, uden fortolkning eller forkyndelse, vakt til live af skuespilleren Thure Lindhardts distinkte, nærværende læsning og musikeren Søren Gemmers analoge synthesizere, sakrale klaverklange og gnistrende elektroniske lydlandskaber fremkaldt kvadrofonisk  fra alle kirkens fire hjørner.

"Alting Har En Tid" er det monumentalt dundrende udsagn fra den måske mest kendte passage i Prædikerens Bog, der er en central del af den jødiske visdomslitteratur. Teksten er eksistentiel, sproget er poetisk og påfaldende moderne. En tekst, der står som en fjern, men samtidigt sært aktuel forfader til de franske eksistentialisters undersøgelser af meningen med livet.‍

..........................................

Thure Lindhardt (1974) fik sit filmgennembrud i 2000 med ‘Her i nærheden’, hvor han spillede overfor Ghita Nørby. Han har siden medvirket i Ole Christian Madsens ‘Nordkraft’ og ‘Flammen & Citronen’, filmatiseringen af Dan Browns ‘Engle & Dæmoner’, Sean Penns ‘Into The Wild’, samt TV-serier som Edderkoppen, Rejseholdet, Broen og The Borgias, sidstnævnte overfor legendariske Jeremy Irons.
I foråret 2017 har Lindhardt udfoldet sin livslange interesse for at forstå mennesket i dybden i dokumentarserien ’Tortur’ på DR TV, en opgave der falder i tråd med hans status af ambassadør for Dansk Institut Mod Tortur - Dignity. Han er desuden aktuel i den britiske TV-serie ‘The Last Kingdom’ og kan i foråret 2018 opleves i komedien ‘Revisoren’ på Nørrebro Teater.

Søren Gemmer (1984) har i de senere år etableret sig som en markant personlig stemme på den danske scene for moderne jazz og improvisationsmusik.
Han modtog i 2013 en nominering som ‘Årets Nye Jazznavn’ ved DMA Jazz for sit debutalbum ’AT FIRST’, der blev fulgt op af ’THE LARK’ i februar 2016. På det seneste har Gemmer samarbejdet med den amerikanske trompetist Ralph Alessi (ECM), guitaristen Gilad Hekselman og med forskellige projekter med DR Big Band i 2016 og 2017, blandt ved Palle Mikkelborg’s 75 års-fejring i DR’s Koncertsal og ved ‘Welcome Ofelia’ foran Skuespilshuset under CJF2016.
Søren Gemmer er solistuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og modtager af arbejdslegat ved Statens Kunstfond i 2017.

"Alting Har En Tid" blev opført første gang under Copenhagen Jazz Festival 2017 i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg som del af serien "Nye Stemmer".

Entré: 50 kr.

 

Onsdag den 5. september 2018 kl. 20

Nyborg Harmoni Orkester & Nyborg Vor Frue Kirkes Højmessekor          Køb billet

Dirigent: Jesper Rosenkilde (orkester) og Claus Tolstrup (kor)

Nyborg Harmoniorkester

Nordisk sensommer for stort orkester samt mindre kor.

Nyborg har altid haft et rigt musikliv og havde en lang overgang 2 voksen-harmoniorkestre, nemlig Nyborg Jernbane Orkester og Vivace. Efter megen overvejelse besluttede de 2 orkestre sig for at prøve at samarbejde, og efter et halvt års ”prøvetid” blev der afholdt stiftende generalforsamling i Nyborg Harmoni Orkester den 29. maj 2002.

Nyborg Harmoni Orkester har i dag cirka 60 medlemmer med en aldersspredning fra 23 år til 83 år og har den fornøjelse, at der stadig kommer nye medlemmer til. Mange af medlemmerne i Nyborg Harmoni Orkester har trådt deres musikalske barnesko i Danehofgarden Nyborg.

I de 16 år orkestret har eksisteret, har der været 3 dirigenter : 1.Jesper Rützou Rosenkilde, som havde en væsentlig rolle i opstarten  - 2. René Højlund  og 3. Mads Juul Lunde, som var initiativtager til orkestrets populære nytårskoncerter. I 2014 overtog Jesper Rüzou Rosenkilde igen dirigentstokken. Jesper er i øvrigt til daglig leder af Svendborg Musikskole.

Repertoiret i orkestret spænder fra større klassiske værker af kendte komponister til underholdningsmusik fra film- og musicalgenren og populærmusik i det hele taget.

Siden 2008 har Nyborg Harmoni Orkester hvert år den sidste søndag i januar holdt Nytårskoncert i Nyborg Hallen i samarbejde med NGIF Koncertudvalg. Ved disse koncerter har Nyborg Harmoni Orkester arbejdet sammen med store danske kunstnere – her kan bl.a. nævnes Søs Fenger, Billy Cross, Kurt Ravn, Simone, Kim Sjøgren, Susanne Elmark  - senest i 2018 var solisterne :  Kaya Brüel, Søren Pilmark og Henrik Hou.


Nyborg Vor Frue Kirkes højmessekor
har navnet højmessekor, fordi koret normalt synger til gudstjenesten kl. 10 om søndagen. Denne gudstjeneste kaldes højmessen, og koret er en fast del af denne tjeneste. Nyborg Vor Frue Kirkes højmessekor er et mindre kammerkor på 9 medlemmer, som organist Claus Tolstrup er daglig leder af.

Til aftenens koncert vil koret bidrage med lidt nordisk kormusik af bl.a. Bo Holten og vil selvfølgelig også prøve kræfter med at synge sammen med det store harmoniorkester i bl.a. noget finsk musik.

Entré: 50 kr.

 

Torsdag den 6. september 2018 kl. 20

Alba String Quartet           Køb billet

Alba String QuartetViolin - Amalie Kjældgaard (DK),
Violin - Cecilie Emtoft (DK),
Viola - Minna Svedberg (SE),
Cello - Theodor Lyngstad (NO)

Program:
Edvard Grieg: Strygekvartet nr. 1 i g-mol, opus 27
Svensk folkemusik-værk
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Strygekvartet nr. 10 “New Ground”

Norsk - svensk - dansk musik - ligesom de 4 strygere:

På spansk betyder alba solopgang, hvilket kan forstås som en metafor for noget spædt og nyt, og som et levende og friskt ensemble associeres Alba-kvartetten til det smukke hvide, der opstår ved begyndelsen af en ny dag. Siden begyndelsen i 2013 har de arbejdet sig op som et af Skandinaviens nye store potentialer på den unge klassiske musikscene.

I 2015 deltog kvartetten i vid udstrækning i fejringen af Carl Nielsen 150-året blandt andet ved den officielle Carl Nielsen Kunstprisceremoni, ved Green Capital Days og i Natmandsforeningen, hvor de ved deres debutoptræden desuden modtog foreningens medlemslegat. I 2015 vandt de, som yngste deltagende ensemble, Talentprisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Alba-kvartetten har helt fra starten været tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i professor Tim Frederiksens kammermusikklasse. Herigennem har kvartetten været inviteret til samarbejde med den Dansk-Norske Fond og haft ophold på både Lysebu i Oslo og Schæffergården i København, hvor de har modtaget masterclasses med bl.a. Peter Sheppard (Kreutzer String Quartet), Jakob Kullberg og Peter Herresthal. I sommeren 2015 var kvartetten ”Quartet in residence” på Wye Valley Music Festival i Wales, hvor de spillede sammen med pianist Daniel Tong (London Bridge Ensemble) og modtog undervisning af Matthew Truscott (Mahler Chamber Orchestra), Michael Gurevich (London Haydn Quartet), Marie Bitlloch (Elias Quartet). I 2017 spillede de i Danmark ved den internationalt kendte Hindsgavl Kammermusikfestival.

De fire unge strygere i Alba-kvartetten er nu i gang med deres videre individuelle studier i nogle af verdens hovedstæder for klassisk musik: Wien, Prag, Berlin og Manhattan, men som kvartet har de fortsat store intentioner om at videreføre deres musikalske samarbejde på tværs af landegrænser.

Det er en unik mulighed at kunne høre Alba String Quartet i Nyborg Vor Frue Kirke i denne nordiske festivaluge. En koncert, som musikerne er rejst til Danmark til, kun for os!

Entré: 50 kr.

 

_____________________________________________________________________

NyborgnisterOnsdag den 3. oktober 2018 kl. 20

Gitte Berggreen & Claus Tolstrup

Nyborg Kirkes egne organister med bl.a. firhændig orgelmusik af Gaston Litaize

Fri entré.

 

 

Onsdag den 21. november 2018 kl. 20

Afiara String Quintet (Toronto)

Afiara String QuartetDen canadiske strygekvintet er egentlig en kvartet, men til dagens koncert er ensemblet blevet til en kvintet.

Afiara-strygekvartettens fire faste, unge musikere, som stammer fra hhv. Canada og USA, er aktuelt bosatte i Toronto, idet de er ”Fellowship Quartet” på The Royal Conservatory of Music, et af verdens absolut førende musikkonservatorier.

Kvartetten, der i dag består af Valeri Li og Timothy Kantor, violiner, Eric Wong, bratsch, og Adrian Fung, cello, har spillet i mange prestigefyldte koncerthuse verden over, herunder Carnegie Hall, Kennedy-centret, Alice Tully Hall på Lincoln Center, Library of Congress i Washington DC, i Wigmore Hall i London, Esterhazy-palæet i Østrig, Prinzregententheater i München og Muziekgebouw i Amsterdam.

Ud over adskillige andre priser vandt Afiara-kvartetten den prestigefyldte Szekely-pris for den bedste opførelse af et værk af Beethoven i Den internationale strygekvartetkonkurrence i Banff i 2010.

Aftenens program:

W.A. Mozart: Strygekvintet i g-mol, KV 516
Carl Nielsen: Strygekvintet i G-dur, CNW 59
Pause
Johannes Brahms: Strygekvintet nr. 2 i G-dur, opus 111

Entré: 100 kr.

 

Onsdag den 12. december 2018 kl. 19.30 i Korsbrødregården

Om Bachs Juleoratorium

Optaktsforedrag til julekoncerten med Bachs Juleoratorium den 15. december

Foredragsholder: Peter Thyssen (Sognepræst ved Holmens Kirke)


Peter Thyssen er en musikalsk teolog med speciale i J.S. Bachs musik og har bl.a. skrevet en håndbog om Bachs Juleoratorium.

Som optakt til opførelsen af Juleoratoriet med Odense Symfoniorkester i Nyborg Vor Frue Kirke lørdagen efter vil Peter Thyssen give en indføring i Bachs storslåede værk. Han vil fortælle om Bachs musikalske forkyndelse og om symbolikken i musikken.

Der er gratis adgang. Kaffe/te med kage koster 20 kr.

J.S. Bach 

Lørdag den 15. december 2018 kl. 16

J.S. Bach:
Juleoratoriet (del I – III, BWV 248)

Odense Symfoniorkester

Solister:
Emma Sventelius, mezzo
Bradley Smith, tenor
Andreas Winther, bas

Filharmonisk Kor

Dirigent: Stephen Layton

Giv dig selv en pause fra juletravlhedens mange gøremål og lyt til beretningen om Jesu fødsel i Johann Sebastians Bachs smukke Juleoratorium til tekster fra bl.a. Lukasevangeliet og af Martin Luther. En af verdens førende kordirigenter, Stephen Layton, er på podiet foran Filharmonisk Kor, solisterne og Odense Symfoniorkester.

Forsalg af billetter til koncerten via visitnyborg.dk eller hos Bureauet, Torvet, Nyborg.

Dørene åbnes til kirken kl. 15.15. Resterende billetter kan købes ved døren fra kl. 15.30 på dagen.

Entré: 150 kr.