nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

 

Onsdag den 23. maj 2018 kl. 20

SoulSingers

SulSingersGospelkoncert med Odensekoret
under ledelse af Janne Wind.

SoulSingers er med sine 120 sangere på få år blevet et af Danmarks bedste ”Masschoirs”. Koret har ved flere lejligheder optrådt sammen med Odense Symfoniorkester, optrådt for 10.000 mennesker ved H.C. Andersen jubilæumsshowet, turneret på Island, og i det hele taget har koret mange og forskelligartede koncerter bag sig.

Janne Wind er med sine 25 års erfaring på den danske gospelscene en storartet dirigent inden for genren.

Temaet for koncerten i Nyborg Vor Frue Kirke er primært den amerikanske komponist og ikon Kirk Franklin, hvis iørefaldende sange og melodier om kærlighed, fællesskab, tro og identitet helt sikkert vil rive publikum med.

Entré: 50 kr.

 

Fredag den 1. juni 2018

Kulturnat i Nyborg

Vor Frue Kirke

Korkoncerter:

Kl. 18.00 - 18.30: Nyborg Sangforening

Kl. 18.45 - 19.15: Nyborg Seniorkor

Kl. 19.30 - 20.00: Nyborg Motetkor

Kl. 20.15 - 21.00: Nyborg Gospel Kor

Kulturnatgudstjeneste:

Kl. 22.00: "Tiden og Musikken" - Poesi og klezmermusik

TEKSTERNE er af de 3 store danske poeter: Inger Christensen (1935-2009), Poul Borum (1934-1996), Benny Andersen (1929 – ) + Kirkefaderen Augustin (354-430).

Inger Christensen har en poetisk vinkel på tidsbegrebet; dette kommer frem i hendes store digterværk DET.

Poul Borum synger fra sit sygeleje: I’m Beginning to See the Light.

Humoristen Benny Andersen siger i et digt, at selv med tolv ure i huset slår tiden ikke til.

Jens SchouDertil kommer en af de gamle kirkefædre, nemlig Augustin. Han har reflekteret meget over tid. F.eks. siger han, at selv et splitsekund har en begyndelse og en afslutning.

MUSIKKEN er klezmermusikken.

Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2.verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie, og den er i dag udbredt over hele verden. De to klezmermusikere tager udgangspunkt i Augustins opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler (og græder).

Anders Singh VesterdahlMUSIKERE:
Jens Schou
: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og fandenivoldske livsglæde.

Anders Singh Vesterdahl: Harmonikaspiller med verdensmusik som speciale - og selv verdensformat. Centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

OPLÆSER:
Marianne Aagaard Skovmand, 
sognepræst.

Fri entré.

 

Korsbrødregården

Kl. 16.00 - 23.00: Nyborg Kunstværksted: åbent værksted og udstilling

Kl. 19.00 - 20.00: Musik: Guitar Duoen ”Undskyld vi er her”

Nyborg Slotskoncerter i Nyborg Kirke

Tre slotskoncerter i Nyborg Vor Frue Kirke

Nyborg Vor Frue Kirke lægger rum til tre af de klassiske sommerkoncerter,
som Nyborg Slotskoncerter arrangerer i sommeren 2018, da der p.t. bygges om på Nyborg Slot.

Forsalg af billetter til disse koncerter sker via linket til Nyborg Slotskoncerters hjemmeside , eller på Bureauet Nyborg, Torvet.

Billetter sælges på koncertdagen ved indgangen til kirken fra kl. 18 - mod kontant betaling.

Entré til alle koncerter med Nyborg Slotskoncerter som arrangør er 120 kr.

 

Søndag den 15. juli 2018 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke

Concerto Copenhagen

Fire værker af J.S. Bach

Solister:
Alfredo Bernadini, musikalsk ledelse og obo
Marcus Mohlin, cembalo
Jakob Bloch Jespersen, bas
Eline Soelmark, sopran

Program:

J.S. Bach: Kantate Ich geh' und suche mit Verlangen, BWV 49
J.S. Bach: Obo d’amore koncert i A-dur, BWV 1055
– – –
J.S. Bach: Cembalokoncert i f-mol, BWV 1056
J.S. Bach: Kantate Liebster Jesu, mein Verlangen, BWV 32

Køb billet

 

Søndag den 29. juli 2018 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke

Ensemble Mutatis

Kvintetter af Mozart og Schubert

Ensemble Mutatis består af i alt 10 unge entusiastiske musikere, 5 strygere og 5 træblæsere, som til daglig er solister i danske og svenske symfoniorkestre.

Ved denne koncert medvirker Christian Ellegaard og Emily Fowler (violin), Dmitrij Golovanov (bratsch), Carl-Oscar Østerlind (cello), Nanna Wendelboe (klarinet) samt Mattias Palm (kontrabas)

Program:
W.A.Mozart: Klarinetkvintet i A-Dur, KV 581
Franz Schubert: Strygekvintet i C-Dur, D 956

Køb billet

 

Søndag den 5. august 2018 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke

Olivier Messiaen

Kvartet til Tidens Ende

Bjarne Hansen (violin), John Kruse (klarinet), Mette Spang-Hanssen (cello) og Kristoffer Hyldig (klaver).

Den berømte franske komponist Olivier Messiaen (1908-92) har med  ”Kvartet til Tidens Ende” skabt et af det 20. århundredes mest epokegørende værker, som vil stå for eftertiden som et ”requiem” over ofrene for de store krige og en bekendelse til den kristne tro.

Køb billet

 

Nordisk høstfestival

3 koncerter i Nyborg Vor Frue Kirke

Til hver af de 3 koncerter i festivalugen er entréen på 50 kr.
Forsalg: visitnyborg.dk eller Bureauet Nyborg, Torvet
Billetsalg i øvrigt ved døren ca. ½ time før koncertstart.

 

Tirsdag den 4. september 2018 kl. 20

Koncert med Thure Lindhardt & Søren Gemmer: "Alting Har En Tid"

Alting har en tid

Oplæsningskoncert fra “Prædikerens Bog” fra Det Gamle Testamente til kvadrofoniske klangbilleder via flygel og synthesizer.

"Alting Har En Tid" er det monumentalt dundrende udsagn fra den måske mest kendte passage i "Prædikerens Bog", der er en central del af den jødiske visdomslitteratur. Teksten er eksistentiel, sproget er poetisk og påfaldende moderne. En tekst, der står som en fjern, men samtidigt sært aktuel forfader til de franske eksistentialisters undersøgelser af meningen med livet.‍

Thure Lindhardt og Søren Gemmer udfolder en kunstnerisk samlæsning, hvor tekstens poesi og drama, indhylles i og kommenteres af et fantasmagoria af elektro-akustiske lydbilleder, fremkaldt kvadrofonisk fra alle kirkens fire hjørner. Akustisk flygel, analoge synthesizere, referencer i klassisk musik og europæisk jazz i et improviseret hele.

..........................................

Thure Lindhardt (1974) fik sit filmgennembrud i 2000 med ‘Her i nærheden’, hvor han spillede overfor Ghita Nørby. Han har siden medvirket i Ole Christian Madsens ‘Nordkraft’ og ‘Flammen & Citronen’, filmatiseringen af Dan Browns ‘Engle & Dæmoner’, Sean Penns ‘Into The Wild’, samt TV-serier som Edderkoppen, Rejseholdet, Broen og The Borgias, sidstnævnte overfor legendariske Jeremy Irons.
I foråret 2017 har Lindhardt udfoldet sin livslange interesse for at forstå mennesket i dybden i dokumentarserien ’Tortur’ på DR TV, en opgave der falder i tråd med hans status af ambassadør for Dansk Institut Mod Tortur - Dignity. Han er desuden aktuel i den britiske TV-serie ‘The Last Kingdom’ og kan i foråret 2018 opleves i komedien ‘Revisoren’ på Nørrebro Teater.

Søren Gemmer (1984) har i de senere år etableret sig som en markant personlig stemme på den danske for moderne jazz og improvisationsmusik.
Han modtog i 2013 en nominering som ‘Årets Nye Jazznavn’ ved DMA Jazz for sit debutalbum ’AT FIRST’, der blev fulgt op af ’THE LARK’ i februar 2016. På det seneste har Gemmer samarbejdet med den amerikanske trompetist Ralph Alessi (ECM), guitaristen Gilad Hekselman og med forskellige projekter med DR Big Band i 2016 og 2017, blandt ved Palle Mikkelborg’s 75 års-fejring i DR’s Koncertsal og ved ‘Welcome Ofelia’ foran Skuespilshuset under CJF2016.
Søren Gemmer er solistuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og modtager af arbejdslegat ved Statens Kunstfond i 2017.

"Alting Har En Tid" blev opført første gang under Copenhagen Jazz Festival 2017 i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg som del af serien "Nye Stemmer".

 

Onsdag den 5. september 2018 kl. 20

Nyborg Harmoniorkester & Nyborg Vor Frue Kirkes Højmessekor

Dirigent: Jesper Rosenkilde (orkester) og Claus Tolstrup (kor)

Nyborg Harmoniorkester

Nordisk sensommer for stort orkester samt mindre kor.

Nyborg har altid haft et rigt musikliv og havde en lang overgang 2 voksen-harmoniorkestre, nemlig Nyborg Jernbane Orkester og Vivace. Efter megen overvejelse besluttede de 2 orkestre sig for at prøve at samarbejde, og efter et halvt års ”prøvetid” blev der afholdt stiftende generalforsamling i Nyborg Harmoni Orkester den 29. maj 2002.

Nyborg Harmoni Orkester har i dag cirka 60 medlemmer med en aldersspredning fra 23 år til 83 år og har den fornøjelse, at der stadig kommer nye medlemmer til. Mange af medlemmerne i Nyborg Harmoni Orkester har trådt deres musikalske barnesko i Danehofgarden Nyborg.

I de 16 år orkestret har eksisteret, har der været 3 dirigenter : 1.Jesper Rützou Rosenkilde, som havde en væsentlig rolle i opstarten  - 2. René Højlund  og 3. Mads Juul Lunde, som var initiativtager til orkestrets populære nytårskoncerter. I 2014 overtog Jesper Rüzou Rosenkilde igen dirigentstokken. Jesper er i øvrigt til daglig leder af Svendborg Musikskole.

Repertoiret i orkestret spænder fra større klassiske værker af kendte komponister til underholdningsmusik fra film- og musicalgenren og populærmusik i det hele taget.

Siden 2008 har Nyborg Harmoni Orkester hvert år den sidste søndag i januar holdt Nytårskoncert i Nyborg Hallen i samarbejde med NGIF Koncertudvalg. Ved disse koncerter har Nyborg Harmoni Orkester arbejdet sammen med store danske kunstnere – her kan bl.a. nævnes Søs Fenger, Billy Cross, Kurt Ravn, Simone, Kim Sjøgren, Susanne Elmark  - senest i 2018 var solisterne :  Kaya Brüel, Søren Pilmark og Henrik Hou.


Nyborg Vor Frue Kirkes højmessekor
har navnet højmessekor, fordi koret normalt synger til gudstjenesten kl. 10 om søndagen. Denne gudstjeneste kaldes højmessen, og koret er en fast del af denne tjeneste. Nyborg Vor Frue Kirkes Højmessekor er et mindre kammerkor på 9 medlemmer, som organist Claus Tolstrup er daglig leder af.

Til aftenens koncert vil koret bidrage med lidt nordisk kormusik af bl.a. Bo Holten og vil selvfølgelig også prøve kræfter med at synge sammen med det store harmoniorkester i bl.a. noget finsk musik.

 

Torsdag den 6. september 2018 kl. 20

Alba String Quartet

Alba String QuartetViolin - Amalie Kjældgaard (DK),
Violin - Cecilie Emtoft (DK),
Viola - Minna Svedberg (SE),
Cello - Theodor Lyngstad (NO)

Program:
Edvard Grieg: Strygekvartet nr. 1 i g-mol, opus 27
Svensk folkemusik-værk
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Strygekvartet nr. 10 “New Ground”

Norsk - svensk - dansk musik - ligesom de 4 strygere:

På spansk betyder alba solopgang, hvilket kan forstås som en metafor for noget spædt og nyt, og som et levende og friskt ensemble associeres Alba-kvartetten til det smukke hvide, der opstår ved begyndelsen af en ny dag. Siden begyndelsen i 2013 har de arbejdet sig op som et af Skandinaviens nye store potentialer på den unge klassiske musikscene.

I 2015 deltog kvartetten i vid udstrækning i fejringen af Carl Nielsen 150-året blandt andet ved den officielle Carl Nielsen Kunstprisceremoni, ved Green Capital Days og i Natmandsforeningen, hvor de ved deres debutoptræden desuden modtog foreningens medlemslegat. I 2015 vandt de, som yngste deltagende ensemble, Talentprisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Alba-kvartetten har helt fra starten været tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i professor Tim Frederiksens kammermusikklasse. Herigennem har kvartetten været inviteret til samarbejde med den Dansk-Norske Fond og haft ophold på både Lysebu i Oslo og Schæffergården i København, hvor de har modtaget masterclasses med bl.a. Peter Sheppard (Kreutzer String Quartet), Jakob Kullberg og Peter Herresthal. I sommeren 2015 var kvartetten ”Quartet in residence” på Wye Valley Music Festival i Wales, hvor de spillede sammen med pianist Daniel Tong (London Bridge Ensemble) og modtog undervisning af Matthew Truscott (Mahler Chamber Orchestra), Michael Gurevich (London Haydn Quartet), Marie Bitlloch (Elias Quartet). I 2017 spillede de i Danmark ved den internationalt kendte Hindsgavl Kammermusikfestival.

De fire unge strygere i Alba-kvartetten er nu i gang med deres videre individuelle studier i nogle af verdens hovedstæder for klassisk musik: Wien, Prag, Berlin og Manhattan, men som kvartet har de fortsat store intentioner om at videreføre deres musikalske samarbejde på tværs af landegrænser.

Det er en unik mulighed at kunne høre Alba String Quartet i Nyborg Vor Frue Kirke i denne nordiske festivaluge. En koncert, som musikerne er rejst til Danmark til, kun for os!