nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

Nytår

 

Torsdag den 24. januar 2019 kl. 20          Køb billet

Nytårskoncert

Cohen i kirken

Store sange og prægtig poesi. Oplev en koncert med sange af den canadiske sangskriver og digter Leonard Cohen og et besøg i digterens univers med Karsten Holm & Cohen Trioen.

Cohen i kirkenMusikere:
Karsten Holm, sang og guitar
Bjørn ”Bønne” Petersen, bas
Martin Blom, guitar
Knud Erik ”Fuddi” Steengaard, violin

 

Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Fra start til slut er Leonard Cohen manden bag alle ordene – både i sangene og i fortællingerne imellem sangene.

Musikalsk fokuserer ”Cohen i kirken” på at fortolke Cohens sange. Kvartetten, der består af akustiske og elektriske guitarer, bas, violin og masser af vokal, har skabt egne originale arrangementer og givet sangene nye farver og udtryk.

Entré: 100 kr. + ordregebyr

 

Onsdag den 6. februar 2019 kl. 20

Artos Strygekvartet

Fire strygere fra Århus Symfoniorkester

Artos KvartettenKvartettens fire musikere har gennem årene fundet sammen via deres faste pladser som solospillere i Århus Symfoniorkester. Her har glæden og inspirationen til at dykke ned i kvartetrepertoiret endelig fundet en plads i de travle musikeres liv.

Kvartettens medlemmer:
Tue Lautrup, violin
Sarah Foldager, violin
Luminita Marin, bratsch
Brian Friisholm, cello

Program:

Franz Schubert: Strygekvartet nr. 14 i d-mol: Der Tod und das Mädchen

Dmitrij Sjostakovitj: Strygekvartet nr. 3 i F-dur

Schuberts strygekvartet nr. 14 er skrevet i 1824 efter lang tids sygdom, hvor komponisten indser, at han er døende. Titlen refererer til en sang, han skrev i 1817 over en tekst af Claudius, som handler om døden, der beder en pige om hendes hånd. Sangens tema hører man i 2. sats. I romantikken var døden mere forløsende, end vi måske anskuer den i dag. Alligevel hører man dramatikken fra starten af 1. sats.

Sjostakovitj skrev sin 3. strygekvartet i 1946 og beskriver med den krigens rædsler. 3. sats har titlen "Krigens kræfter slippes løs", 4. sats "Til erindring om de døde" og 5. sats "Det evige spørgsmål : hvorfor?"

Begge strygekvartetter er på hver deres måde grundpiller i kammermusik-repertoiret.

Entré: 50 kr.

 

Onsdag den 6. marts 2019 kl. 20

Musica Ficta

Musica FictaJ.P. Sweelinck: Davids Psalmer og madrigaler

Dirigent og fortæller: Bo Holten

Cembalo: Allan Rasmussen

Sangere
Tobias Aabye Dam
Eva Wöllinger-Bengtsson
Christine Nonbo Andersen
Josef Hamber
Rasmus Kure Thomsen
Ann-Christin Wesser Ingels

I 2019 er Nyborg Kirke specifikt udnævnt som værtskirke for vokalensemblet Musica Ficta. Denne koncert er den første af i alt tre Musica Ficta-koncerter i Nyborg Kirke i 2019.

Den reformerte Kirke har ikke bare sin egen liturgi og sine egne idealer og læresætninger – men også sin egen musik. Denne særlige variant af reformationen havde stort følgeskab i Nederlandene.

Det blev derfor ikke så underligt Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), der hørte hjemme i Amsterdam, som blev denne trosretnings store komponist.

Hans måske største indsats indenfor vokalmusikken er tonesætningen af samtlige 150 Davids-psalmer fra Det Gamle Testamente. De er tonesat i højrenæssancens overdådige, polyfone stil – alt fra enkel 4-stemmig sats til højst komplicerede 6- og 7-stemmige satser for ikke at tale om kernesatser, som er komponeret i 8-stemmigt dobbeltkor. Denne musik vandt naturligvis stor udbredelse i Nederlandene, og i øvrigt også andre steder i Europa, og den er et hovedværk i senrenæssancens musik.

Musica Ficta agter at fylde et helt koncertprogram med Sweelincks yppige Psalme-satser og samtidig sætte publikum ind i denne musik og denne trosretnings særlige karaktertræk samt give lidt historisk (og religionshistorisk) baggrund for tilblivelsen af Sweelincks kolossale opus.

Ved koncerten vil Allan Rasmussen deltage med virtuose stykker for cembalo også af Sweelinck.

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum. Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musikken fra middelalder og renæssance, hvor komponisterne ikke skrev deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent, Bo Holten, er blandt verdens førende på dette felt.

Entré: 100 kr.

 

Tirsdag den 26. marts 2019 kl. 20Brahms Trio Moskva

Nikolaj Satjenko, violin
Kirill Rodin, cello
Natalia Rubinstein, klaver

Brahms Trio

Program:
Anton Rubinstein:
Klavertrio i g-mol, opus 15 nr. 2

Pavel Pabst:
Klavertrio - "Til minde om Anton Rubinstein"

P. Tjajkovskij:
Klavertrio i a-mol, opus 50 - “Til minde om en stor kunstner”

Den fremragende Brahms Trios medlemmer hører til i verdenseliten. De er alle uddannet på Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva.

Klavertrioen debuterede i 1991 og har siden optrådt i berømte koncerthuse over hele verden. Trioen blev i 1995 husensemble for Det Filharmoniske Selskab i Moskva. Med støtte fra bl.a. det russiske kulturministerium er Brahms Trio i gang med at indspille en cd-serie med alle klavertrioer, der er komponeret i Rusland i det 19. og 20. århundrede.

Trods trioens Brahms-navn skal vi til denne koncert udelukkende høre netop russiske værker.

Koncerten varer ca. 120 min. inkl. pause

Entré: 100 kr.

 

Tirsdag den 16. april 2019 kl. 20

Toke Møldrup - cello

J.S. Bach: Cellosuiter

Toke MøldrupBachs suiter for solocello er komponeret i perioden 1717-23. De er nogle af de vigtigste og mest bemærkelsesværdige solokompositioner, der nogensinde er skrevet for cello, og de hører til blandt Bachs musikalsk set største værker med en uendelig rigdom og dybde i afbalanceret musikalsk skønhed.

Celloen spiller en enkelt tone ad gangen, men musikken rummer i suiterne nærmest tre- og firestemmig kontrapunktisk og polyfon musik i én enkelt musikalsk linje. Suiterne begynder alle med et præludium, og herefter følger fem satser, hver bestående af én af baroktidens danseformer. En engelsk kritiker skrev engang, at cellosuiterne er énstemmig musik, hvori en mand har skabt Guds dans.

Toke Møldrup debuterede i 2005 fra professor Morten Zeuthens celloklasse ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med en særdeles velanmeldt debut. Under overskriften ”Toke Møldrup er morgendagens mand”, gav Politikens anmelder ham seks af seks mulige anmelderhjerter. I 2006 vandt han Den danske Strygerkonkurrence, og i 2007 - overhørt af 2 millioner europæiske radiolyttere - vandt han EBU-konkurrencen "New Talent International Music Competition" i Bratislava.

Toke Møldrup er en af Danmarks mest efterspurgte cellister. Hans karriere som solist og kammermusiker har ført ham til optrædener på 4 kontinenter i sale som Wigmore Hall, Musikverein Wien, Konzerthaus Berlin, Carnegie Hall og på større festivaler i resten af Europa.

Toke Møldrup er til daglig solocellist i Copenhagen Phil og underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Entré: 50 kr.

 

Fredag den 24. maj 2019

Kulturnat i Nyborg

Program for Nyborg Vor Frue Kirke og Korsbrødregården er under udarbejdelse.

 

Onsdag den 29.maj 2019 kl. 20

DUVE - Det Unge VokalEnsemble

Dirigent: Poul Emborg

Liflig og sommerlig kormusik - heriblandt musik af Benjamin Britten.

Det Unge VokalEnsemble (DUVE) fra København er et markant fællesskab af unge, dygtige sangere, der brænder for at frembringe vokalmusik på et højt kunstnerisk niveau. Deres ambition er at skabe intenst musikalsk nærvær som fælles klangbund for stærke, betydningsfulde oplevelser, der vækker genklang hos såvel publikum som den enkelte sanger. De søger ind til kernen af klangen og den musikalske fortælling, og det oprigtige og vedkommende udtryk kan mærkes.

Ensemblet blev grundlagt i 2009 af Kristine og Jakob Vad og har siden da indtaget en stærk position i det københavnske musikliv. I 2011 overtog Poul Emborg den kunstneriske ledelse og førte ensemblet frem til dets nuværende form.

Entré: 100 kr.

Duve