nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

NyborgnisterOnsdag den 3. oktober 2018 kl. 20

Gitte Berggreen & Claus Tolstrup

Nyborg Kirkes egne organister med bl.a. firhændig orgelmusik af Gaston Litaize

Fri entré.

Onsdag den 21. november 2018 kl. 20          Køb billet

Afiara String Quintet (Toronto)

Afiara String QuartetDen canadiske strygekvintet er egentlig en kvartet, men til dagens koncert er ensemblet blevet til en kvintet.

Afiara-strygekvartettens fire faste, unge musikere, som stammer fra hhv. Canada og USA, er aktuelt bosatte i Toronto, idet de er ”Fellowship Quartet” på The Royal Conservatory of Music, et af verdens absolut førende musikkonservatorier.

Kvartetten, der i dag består af Valeri Li og Timothy Kantor, violiner, Eric Wong, bratsch, og Adrian Fung, cello, har spillet i mange prestigefyldte koncerthuse verden over, herunder Carnegie Hall, Kennedy-centret, Alice Tully Hall på Lincoln Center, Library of Congress i Washington DC, i Wigmore Hall i London, Esterhazy-palæet i Østrig, Prinzregententheater i München og Muziekgebouw i Amsterdam.

Ud over adskillige andre priser vandt Afiara-kvartetten den prestigefyldte Szekely-pris for den bedste opførelse af et værk af Beethoven i Den internationale strygekvartetkonkurrence i Banff i 2010.

Aftenens program:

W.A. Mozart: Strygekvintet i g-mol, KV 516
Carl Nielsen: Strygekvintet i G-dur, CNW 59
Johannes Brahms: Strygekvintet nr. 2 i G-dur, opus 111

Entré: 100 kr.

Onsdag den 12. december 2018 kl. 19.30 i Korsbrødregården

Om Bachs Juleoratorium

Optaktsforedrag til julekoncerten med Bachs Juleoratorium den 15. december

Foredragsholder: Peter Thyssen (Sognepræst ved Holmens Kirke)

Peter Thyssen er en musikalsk teolog med speciale i J.S. Bachs musik og har bl.a. skrevet en håndbog om Bachs Juleoratorium.

Som optakt til opførelsen af Juleoratoriet med Odense Symfoniorkester i Nyborg Vor Frue Kirke lørdagen efter vil Peter Thyssen give en indføring i Bachs storslåede værk. Han vil fortælle om Bachs musikalske forkyndelse og om symbolikken i musikken.

Der er gratis adgang. Kaffe/te med kage koster 20 kr.

J.S. Bach

Lørdag den 15. december 2018 kl. 16          Køb billet

J.S. Bach:
Juleoratoriet (del I – III, BWV 248)

Odense Symfoniorkester

Solister:
Emma Sventelius, mezzo
Bradley Smith, tenor
Andreas Winther, bas

Filharmonisk Kor

Dirigent: Stephen Layton

Varighed: ca. 1 time 30 min.

Giv dig selv en pause fra juletravlhedens mange gøremål og lyt til beretningen om Jesu fødsel i Johann Sebastians Bachs smukke Juleoratorium til tekster fra bl.a. Lukasevangeliet og af Martin Luther. En af verdens førende kordirigenter, Stephen Layton, er på podiet foran Filharmonisk Kor, solisterne og Odense Symfoniorkester.

Forsalg af billetter til koncerten via visitnyborg.dk eller hos Bureauet, Torvet, Nyborg.

Dørene åbnes til kirken kl. 15.15. Resterende billetter kan købes ved døren fra kl. 15.30 på dagen.

Entré: 150 kr.