nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Kirkehøjskole

Kirkehøjskolen ved Nyborg Kirke

Kirkehøjskolen ved Nyborg Vor Frue Kirke har sædvanligvis to kirkehøjskolesøndage, én i september efter høstgudstjenesten og én i marts, samt fire kirkehøjskoleaftener hen over vinteren. De fire aftener har sædvanligvis et samlet, overordnet tema. Søndagene vil have hvert sit tema. Der kan også forekomme enkelte andre arrangementer i Kirkehøjskolen.

I september 2019 er der ingen kirkehøjskolesøndag. Til gengæld vises fotoudstillingen TID med tilhørende foredrag i forbindelse med Norden i Nyborg. Fotoprojektet omkring udstillingen er omtalt nedenfor.

Program for kirkehøjskolens aftenmøder i 2019/20 offentliggøres ultimo juni 2019.

Norden i Nyborg: udstilling med foredrag

Lørdag den 7. september 2019 kl. 15 - åbning af fotoudstilling og foredrag

TID – et fotoprojekt

Med fotograf Tina Eghoff og fængselspræst Kamille Nygaard

Om en fotoworkshop, en udstilling og bogen TID i samarbejde mellem otte indsatte fra det norske fængsel Berg uden for Oslo, det norske fotomuseum Preus samt fotografen og fængselspræsten.

Det filosofiske omdrejningspunkt for projektet var begrebet tid – hvad betyder tiden for den, der er indsat i et fængsel?

De otte indsatte, der meldte sig til at deltage, blev udstyret med kameraer og blev sat til gennem en kameralinse at reflektere over deres tid. I første omgang meget konkret. Men det blev hurtigt til mere fabulerende billeder, og siden kom der ord på, om hvad tiden rummer, hvad den gemmer på, og hvor øjeblikket kan føre os hen.

Tilsammen udgør de et ret enestående indblik i en verden, de fleste kun kender gennem fordomme og stereotyper.

Tidl. fængselsinspektør Jens Tolstrup åbner fotoudstillingen den 7. september kl. 15 ved en reception i Nyborg Vor Frue Kirkes nordre tværskib.

Alle er velkomne.

Udstillingen kan ses indtil 20. oktober 2019.

Der er foredrag om fotoprojektet i Korsbrødregården efter udstillingsåbningen. Fri entré.

Se de to koncerter i forbindelse med Norden i Nyborg her...