Altervinduet – et vindue til opstandelsen

Foruden alterkorset har Maja Lisa Engelhardt skabt et kunstværk til altervinduet i Nyborg Vor Frue Kirke; en glasmosaik med et opstandelsesmotiv, som fører symbolikken fra kirkens gamle, gotiske korbuekrucifiks med dets spirer på korsets kanter - og fra det nye alterkors, som er et livstræskors - videre op i ruden.

Her på siden kan processen med tilblivelsen af Nyborg Vor Frue Kirkes opstandelsesrude følges i små videoer af filmproducent Erik Skibsted / Uppercut.

Kunstværket blev præsenteret ved en festgudstjeneste på Mariæ Bebudelsesdag, søndag den 22. marts 2015.

Læs biskop Tine Lindhardts tale fra festgudstjenesten.

Læs også provst Hans Bredmose Simonsens artikel om altervinduet fra Kirkesiden.
Og læs mere om vinduet på siden om Nyborg Vor Frue Kirke.

Læs artiklen om Opstandelsesruden fra Kunstavisen, skrevet af Preben Winther.

Kunstværket er doneret af Augustinus Fonden til Nyborg Vor Frue Kirke.

December 2013: En film om Maja Lisa Engelhardts idé til kunstnerisk udsmykning af altervinduet i Nyborg Vor Frue Kirke.

Juni 2014: En trailer om Maja Lisa Engelhardts påbegyndte arbejde med ruderne til Nyborg Vor Frue Kirkes nye altervindue.

Oktober 2014: Få et indblik i første del af arbejdet med Maja Lisa Engelhardts altervindue til Nyborg Vor Frue Kirke hos glarmester Per Hebsgaard i Præstø.

November 2014: Se Maja Lisa Engelhardt male motivet til alterruden på det ene lag glas.

Marts 2015: Alterruden til Nyborg Vor Frue Kirke gøres færdig hos glarmester Per Hebsgaard. Glasmosaikken med det iriserende glas skæres til, og glasstykkerne limes fast på grisaillen, som er det underste lag glas, hvorpå motivet er malet. For første gang er der skabt en glasmosaik, som har “liv” også om aftenen. Se lyset spille i det “magiske glas”.

Marts 2015: Nyborg Vor Frue Kirkes nye glasmosaik i altervinduet blev præsenteret ved en festgudstjeneste søndag den 22. marts. I dette videoklip ses de de sidste forberedelser før præsentationen af “opstandelsesruden” med de mange facetter i forskellige belysninger.